På denna sida kan ni följa Alice dräktighet vecka för vecka.

Valparnas stamtavla.

Igår var vi och gjorde ett ultraljud på Alice för att få det bekräftat att hon är dräktig. Och visst är hon det! Hon var i dygn 33 igår och veterinären såg ett gäng hjärtegryn i Alice mage! Nu när vi vet att hon är dräktig fick hon ett högenergi foder istället för sitt vanliga foder. Alice har ökat med 4 cm i magomfång, Vi mätte henne när vi hade varit och para henne, då var hon 68 cm i magomfång. Vi mäter henne precis bakom sista revbenet.

Alice har snart gått 4 fulla veckor och detta händer i magen på henne.
Livmodern är markant förstorad. Embryot är 17-27 mm. Första förbeningen ses på huvudbenen. Ögonen syns tydligt och man anar öronens plats liksom de båda spenraderna. Vid bukpalpation är fosterblåsorna ovala och cirka 25 mm stora.

Idag är Alice i dygn 36 och gått in i vecka 5.
Detta händer i vecka 5(trettiofem dagar)
Embryot liknar nu en hund och kallas foster. ett beaglefoster som är 35 dagar gammalt är cirka 35 mm långt. fostren har utvecklade ögonlock som täcker ögonen och ytteröron som täcker öronöppningen. man kan också avgöra könstillhörigheten. Förbening sker av bröstben, bogblad och revben. Fosterblåsorna har nu blivit så stora att de fyller ut hela livmodern så att denna får ett mer jämntjockt utseende.

Har varit och mätt Alice mage och fotat henne idag (dygn 36)
Magen var 76 cm så hon har ökat med 8 cm sen parningen. Alice mår jättebra och har blivit mer kelig och älskar att bli kliad på sin lilla valpmage, som växer sakta men säkert.

Alice mage har försvunnit.